У новосадским болницама 601 пацијент, 47 на респиратору     

У Институту за плућне болести Војводине у Сремској Каменици тренутно се лечи 105 пацијената оболелих од ковид-19, а њих 11 је на механичкој вентилацији, односно на респиратору.
korona kovid tanjug
Фото: Tanjug/ Zoran Žestić

„У Клиничком центру Војводине тренутно се лечи 467 пацијената код којих је потврђено да су оболели од ковид– 19. Од тога, код 36 пацијената с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену механичке вентилације. У Војној болници у Петроварадину тренутно се лечи 29 пацијената код којих је потврђено да су оболели од ковид–19“, саопштио је Клинички центар Војводине.

Како напомињу, код великог броја осталих хоспитализованих пацијената који су оболели од ковид– 19, а с обзиром на тежину клиничке слике уз осталу неопходну терапију примењује и интензивна кисеоничка потпора.

„У циљу спречавања ширења и обољевања од ковид-19, апелујемо на грађане да је "обавезно придржавање свих превентивних заштитних мера, што подразумева ношење заштитних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као избегавање окупљања становништва у већем броју у затвореном простору“,поручују из највеће покрајинске болнице.

Љ. П.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести