У „Рогаљ” стала цела Војводина

НОВИ САД: Пети сусрет организатора туристичких, гастрономских и етно манифестација у АП Војводини „Рогаљ”, одржаће се у недељу, 4. октобра, на Салашу 137 на Ченеју, а почеће у 10 часова.
r
Фото: Promo

Улаз је бесплатан, а свака приредба која се представља на „Рогљу”, пред публиком, на штандовима, показаће своје производе и понуду, уз поштовање мера и препорука Владе Србије у вези с вирусом ковид-19.

Учесници „Рогља” су представници разних манифестација: „Манић–Тиса 63”, „Белоблатска кобасица”, „Клоб-коб фест”, „Кобасицијада”, „Клобасафест”, „Штрудлијада”, „Гастро Срем”, „Тамишки дани”, Сајам пољопривреде, „Босански лонац”, „Сремска куленијада”, „Видовдански сабор”, „Парастос дуду”, Фестивал „Дани традиције”, „Дани веселе машине”, „Дан кисачке сарме”, „Ченеј у мају”, Фестивал чварака, „Војвођанско венчање”, „Виво” сајам воћарства и виноградарства, „Опасуљивање Новобечејаца”, „Сиришко прело”, „Србобрански котлић”, „Черевић у мају”, „Ал’ се некад добро јело, баш“, „Пударски дани”, „Паланачке забијачке”, „Питијада”, „Златни сач Војводине”, „Јесен иде, дуњо моја”, „Дани вина” и „Бин фестивал”.

Посетиоци ће моћи да се упознају и с манифестацијама које организује специјални гост „Рогља”, Туристичка организација града Лознице. У летњој башти „Газебо” Салаша 137, одржаће се трибина „Снага села данас и значај сеоских манифестација”, с еминентним учесницима из те области. Осим понуде разних специјалитета, посетиоци ће моћи да испрате и културно-уметнички програм, уз звуке и песме тамбурашког оркестра „Романса”, наступе глумаца, добошара, етно-певачких група и КУД-а „Бранко Радичевић” из Сирига.

Организатори „Рогља” су и овог пута припремили специјална признања манифестацијама које су се посебно истакле у неколико категорија. Посетиоци ће имати прилику да виде припрему зимнице на старински начин, изложбу занимљивих старинских експоната, ликовну колонију, али и да се провозају фијакером и разгледају околне салаше.

„Рогаљ” чини интересантним и то што ће се учесници популарне „Пасуљијаде”, „Бин фестивала”, представити ревијалним такмичењем у кувању пасуља.

Покровитељ „Рогља 2020” је Градска управа за привреду, а међу медијским спонзорима је и „Дневник”, Детаљне информације о манифестацији „Рогаљ” налазе се на страници www.rogalj.rs Нови Сад, а могу се добити и на телефон: 064/158-36-86.

С. С.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести