У Ветернику око 100 улица чека на асфалтирање

Око 50 одсто улица у Ветернику још увек није асфалтирано, а као разлог за то надлежни наводе  недостатак канализације, те нерешене имовинско-правне односе.
е
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

- У плану је да се, кад се побољшају временски услови, од средине марта, уреде поједине улице у Ветернику - каже председник тамошње месне заједнице Недељко Клисурић, наводећи да ће ускоро направити списак свих улица које чекају асфалтирање. - У зависности од новца, одређен број улица ће у овој години бити асфалтиран. Нама је, пак, канализација приоритет због чега нисмо могли да приступимо појединим улицама.

Иако у неким улицама нису решени имовинско-правни односи, Клисурић се нада да ће са ресорном Градском управом пронаћи модел уз помоћ којег би улице могле да се уреде, а тек након тога да се реши и неопходна документација.

- У плану је да изградимо више од 13 километара канализационе мреже и само је питање времена када ћемо почети с радовима - каже наш саговорник и додаје да Ветерник има око 200 улица, 80 више од Футога који је највећа месна заједница. - Уредићемо два дечја игралишта, семафор на углу Улице Соње Маринковић и Новосадског пута, урадићемо расвету у неколико улица, као и стазу у Улици краља Петра Првог. Једна од већих инвестиција биће и побољшање услова снабдевања водом.

Од септембра прошле године уведене су нове аутобуске линије - 51А и 51Б, које су повезале то место са Сајловом, а како председник Месне заједнице Ветерник каже, појачан број полазака додатно би побољшао везу са Новим Садом.

        Л. Р.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести