Ухвати филм 2020: Конкурс за филмове отворен до 1. маја

НОВИ САД: Конкурс за филмове на регионални Филмски фестивал “Ухвати филм“, који обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности, отворен је до 1. маја 2020. године.
f
Фото: Promo

Пријављени филмови морају одговарати теми инвалидности (осим за ауторе који су особе са инвалидитетом, за које је тема слободна), бити трајања до 30 минута, имати најмање ДВД квалитет и титл на српском/хрватском/босанском или енглеском језику.

Филмови се достављају поштом (2 копије филма) или путем интернета (фестхоме или цлицкфорфестивалс, филмфреењаy, yоутубе, њетрансфер, вимео..). Уз филм обавезно на имејл uhvatifilm@gmail.com доставити попуњен пријавни формулар, биографију аутора, две фотографије из филма, дијалог листу у срт формату и трејлер (уколико постоји). Све детаљне информације у вези са конкурсом можете пронаћи на линку или у директном контакту с организаторима на мејл uhvatifilm@gmail.com.

Ухвати филм једини је регионални филмски Фестивал о инвалидности. Већ 18. годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса, од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Удруге Спирит, а од 2017. у Бањалуци под вођством Хуманитарне организације Партнер и у Котору у реализацији АРТ 365 из Подгорице. Селектовани филмови биће приказани на 18. Филмском фестивалу Ухвати филм у Новом Саду и улазе у ужи избор за приказивање у Бањалуци, Ријеци и Котору, али и у оквиру Филмских каравана – пројекција изабраних филмова у градовима Србије и Хрватске.

Филмски фестивал Ухвати филм одржава се широм региона  с јединственим циљем: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама с инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа с инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести