Ухвати филм у КЦНС од 23. до 29. септембра

НОВИ САД: Међународни филмски фестивал "Ухвати филм", 17. пут ће бити одржан од 23. до 29. септембра у Културном центру Новог Сада, у организацији КАО Парнас.
k
Фото: Logo

Током седам дана биће приказани краткометражни филмови из свих крајева света и организован пратећи програм који, како истичу организатори, "мења перспективе".

Отварање ће обележити наступ Дражена Стојшина и Стефана Рудакијевића (МузикаНова), по тексту Миодрага Петровића, као и пројекција прошлогодишњих награђених филмова "Бориа" и "Ловац на таленте".

Биће постваљена изложба предмета од рециклираног папира, чији су аутори корисници Радног центра ШОСО "Милан Петровић" са домом ученика.

Пратећи програм наставља се 24. септембра разговором "Ти вредиш - где су, шта раде актери филмова са претходних Фестивала?".

Дан касније након перформанса Оливере Марић и Тање Јосић "Секс и насиље: од шест до тридесет шест", по тексту Маријане Чанак, уследиће разговор "Хајде да не ћутимо: сексуално насиље над женама са инвалидитетом".

Окосница фестивала биће филмски такмичарски програм, у оквиру кога ће бити приказано 39 анимираних, играних и документарних филмова из 18 земаља, а пројекције ће пратити разговори са ауторима филмова, гостима и публиком.

Током трајања манифестације, у холу биоскопа Културног центра Новог Сада, биће постављене изложбе фотографија ликовних радова Анамарие Брашњо и фотографија Маје Томић - "Приче о…".

Међународни филмски фестивал "Ухвати филм" одржава се од 2003. у Новом Саду и посвећен је теми инвалидности, а гостује у Ријеци, Бањалуци и Котору.

Овогодишње 17. издање одржава се под мотом "Ти вредиш", са жељом да покаже колико сви вредимо без обзира на различитости и да удруженим снагама можемо да променимо перспективе.

EUR/RSD 117.5668
Најновије вести