Уклања се Мозаик за Гиниса

НОВИ САД: Почело је уклањање великог Мозаика за Гиниса, који су на Тргу слободе прошлог викенда направили волонтери Хуманитарно-еколошке организације "Чепом до осмеха".
cepom2.JPG
Фото: Dnevnik.rs

То, нажалост, значи да суграђани више неће моћи да уживају у погледу на несвакидашњи мозаик од пластичних чепова у центру града и да се фотографишу с овом прелепом сликом у позадини, на шта су претходних дана охрабривани и наградном игром за најзанимљивију фотографију мозаика.

Чепове уклањају радници ЈКП "Чистоћа" специјалним усисивачем, тако да ће по завршетку моћи да се рециклирају, што је и смисао ове акције од самог почетка.

Подсећамо да је мозаик направљен од 1.300.000 пластичних чепова на површини од 621 квадратних метара, те да је његова фотографија послата Гинисовој комисији, у нади да ће се уписати у Гинисову књигу рекорда и тако додатно допринети подизању свести о важности рециклирања и чувања планете.

Организација "Чепом до осмеха" основана је 2012. године и до сада је сакупила преко 100 тона пластичних чепова, а новцем добијеним од њихове рециклаже је помогла 18 малишана са инвалидитетом.

Акција се наставља и даље, не бацајте чепове. Сакупљајте их у за то посебно намењене кутије и допринесите екологији и лечењу деце којој је то најпотребније...

А. Г.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести