Уклањање графита Град кошта десет милиона

НОВИ САД: За финансирање комуналних делатности у наредној години биће издвојено скоро милијарду и по динара (1.462.322.001), одлучили су посланици Скупштине Града Новог Сада на последњој седници.
Antigrafitna jedinica na delu/S. Susnjevic
Фото: Дневник/С. Шушњевић

Највише новца биће издвојено за одржавање и набавку струје за јавно осветљење, 854.100.000 динара, а потом за одржавање отворених канала и насипа, што ће коштати 180 милиона динара.

Ставка која је најскупља на списку одређених комуналних делатности јесте набавка електричне енергије за јавно осветљење у Новом Саду и приградским насељима, за коју ће бити издвојено 700 милиона динара. Најмање новца биће употребљено за одржавање опреме за одбрану од поплава и подземних вода, 495.000 динара.

Из буџета Града, за уклањање жвакаћих гума и сличних нечистоћа са тротоара и других јавних површина, као и њихово прање, биће издвојено 12.500.000 динара, а за уклањање графита са фасада јавних зграда, споменика и других јавних површина десет милиона. За сузбијање и уништавање амброзије и других алергених биљака издваја се 48.600.000 динара, девет милиона стају трошкови декорације Града за јавне манифестације и државне празнике, а двадесет два и по милиона за монтажу, демонтажу и складиштење свечане расвете.

За уништавање штетних инсеката – мониторинг и контролу сузбијања крпеља, њихову анализу на заразу и уништавање, потом за истраживање, сузбијање и третман симулида, као и за праћење бројности, те сузбијање комараца, у буџету Града биће издвојено 87 милиона динара, од чега ће се скоро 72 милиона динара употребити на сузбијање комараца и других штетних инсеката, трошкове авијације и аеро-фото снимање изворишта комараца у Новом Саду.

Д. Андулајевић

 

 

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести