„Укуси Војводине” 7. и 8. септембра по трећи пут у Лиманском парку

Око стотину излагача – произвођача хране и пића, малих газдинстава и ресторана традиционалне кухиње – представиће се на гастрономском фестивалу „Укуси Војводине“, који ће бити одржан 7. и 8. септембра у Лиманском парку.
1

Посетиоци Фестивала ће моћи да се увере у квалитет њихове понуде, која је у највећем делу специфична баш за ово поднебље. Моћи ће да дегустирају љути кулен, сиреве с орасима и босиљком, специфичне облике тестенина, насуво с кромпиром и купусом, супу од морке, сушене производе од мангулице, резанце с маком и китнкез, али и друге посластице с богатог менија.

Председница удружења „Интерфест“, које и организује Фестивал, Наташа Будисављевић Радишић казала је да је богатство Војводине у области хране и пића изузетно, али и недовољно искоришћено.

– Гастрономски и вински туризам у свету су у експанзији, ми желимо да и Војводина искористи своје капацитете, а посебно да подржимо мале произвођаче да своју понуду развију, учине је препознатљивом, и да се пред гостима који дођу у Војводину, било да су домаћи или страни, нађе избор аутентичне, домаће и изузетно квалитетне хране и пића – рекла је Наташа Будисављевић Радишић.

Како организатори кажу, то је празник с много квалитетне забаве и богатом понудом хране и пића. Дводневни фестивал и ове године нуди забавни програм за све генерације. За праве гастрономе организоване су бесплатне радионице о храни и пићу, а за добру атмосферу биће задужени тамбурашки и yез оркестри из Војводине, док ће за дечју пажњу бити организовани квизови и забавне игре на отвореном.

У оквиру Фестивала биће одржано и међународно кулинарско такмичење „Војводина Цулинарy Цуп“, у којем ће се врхунски мајстори надметати у неколико категорија, а међународни жири прогласиће најбоље међу њима. Улаз на Фестивал биће бесплатан, а посетиоци ће на лицу места куповати ваучере за дегустацију војвођанских специјалитета.

В. Б.

фото: Промо „Интерфест“

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести