(ФОТО, ВИДЕО) УРБАНИ БУВЉАК ПРВИ ПУТ ОДРЖАН НА ТЕМЕРИНСКОЈ ПИЈАЦИ Пролећно спремање протекло успешно

Урбани бувљак на отвореном простору организован је први пут, па су данас многобројни суграђани дошли на Темеринску пијацу.
а
Фото: Ф. Бакић

Тема ове нове манифестације била је „Garage sale”, те је основна идеја организатора била да мотивише Новосађане да направе пролећно спремање и да нормализују продају и куповину половних ствари. Овај нови концепт бувљака фокусирао се на одрживост и поновну употребу ствари и простора.

– Драго ми је да можемо да имамо манифестацију „Урбани бувљак” први пут на Темеринској пијаци и да је заинтересованост наших суграђана веома велика – наводи директор ЈКП „Тржница” Нови Сад Владимир Стојковић. – У оквиру новосадских пијаца имамо манифестације које трају већ дуги низ година, а искрено се надам да ће и ова заживети и доживети свој јубиларни 100. пут одржавања на Темеринској пијаци.

Фото: Ф. Бакић

Сви заинтересовани посетиоци имали су прилику да купе ствари попут разних комада гардеробе, шарених рукотворина и везова, књига, старих фото-апарата, слика, украсног есцајга или пак да кућама однесу старе или модерне украсе вазе и посуђе. Осим продајног дела, сви присутни имали су прилику да уживају у разноврсној гастрономској понуди која је била доступна у току трајања бувљака.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dnevnik (@dnevnik.                                                                          – Поента јесте да се продужи животни век старим стварима на местима као што је ова пијаца – истиче из организације Нина Буач. – Старе ствари су направљене да трају, много су квалитетније, много је бољи дизајн и функционалност, за разлику од нових ствари које су део масовне производње и које треба врло брзо да се промене.

– Поента јесте да се продужи животни век старим стварима на местима као што је ова пијаца – истиче из организације Нина Буач. – Старе ствари су направљене да трају, много су квалитетније, много је бољи дизајн и функционалност, за разлику од нових ствари које су део масовне производње и које треба врло брзо да се промене.

Сваке године Урбани бувљак посећује све више људи, а овогодишњи простор на отвореном омогућио је да се још више љубитеља старих предмета окупи на једно место.

Фото: Ф. Бакић

– Драго ми је што је овако нешто организовано и мислим да има много људи који би заиста изнели неку своју гардеробу коју имају и коју не могу да носе из било ког разлога – напомиње суграђанка Љубица. – Цела атмосфера је прелепа, сви су весели и насмејани и мислим да ово треба да се одржава барем једном месечно.

И. Јапунџа

 

EUR/RSD 117.0389
Најновије вести