Ускоро обнова дечјих и спортских игралишта

Реконструкција девастираних дечјих и спортских игралишта у граду почиње овог месеца. Градска управа за комуналне послове одабрала је фирму која ће до краја године бити ангажована на овом послу, а као и претходних година, на тендеру је изабрано ЈКП „Лисје”. Цео посао је вредан 10,4 милиона динара, без ПДВ-а.
igraliste bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Како кажу из „Лисја”, предузеће је у фази потписивања уговора с Градском управом за комуналне послове о одржавању дечјих и спортских игралишта на територији града, с тим да ће Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције надзирати радове.

Како се наводи  биће поправљени сви реквизити наведени у спецификацији радова тендерске документације, а то су дечији и спортски реквизити, опрема, заштитне ограде, корпе за отпатке и друго. Радови укључују демонтажу реквизита, поправку, фарбање, замену одређених делова који нису у употреби, као и поновну монтажу. Највише новца је издвојено за поправку дечјих реквизита и заштитних ограда.

По тендерској документацији постоји 217 дечјих и спортских игралишта, а тачније информације се могу добити од Градске управе за земљиште и инвестиције, по чијем налогу се обављају дати радови.

Динамику радова на игралиштима и приоритетне фазе одређује Надзорни орган из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције.

Ј. Р.

EUR/RSD 117.5666
Најновије вести