Ускоро први „KISS ROCK FEST” у Кисачу

Нова манифестација „ KISS ROCK FEST” одржаће се у суботу, 1. септембра, на помоћном терену ФК „Татра” у Кисачу, у оквиру платформе „Калеидоскоп” Фондације „Нови Сад 2021 – ЕПК”, у сарадњи с „Гитаријадом Војводине”.
Kiss Rock Fest
Фото: KISS ROCK FEST

Том пројекту придружио се и ОПЕНС 2019, као један од партнера, а манифестација се одржава под покровитељством Града Новог сада.

„„KISS ROCK FEST” нам је занимљив јер се и сама Фондација залаже за тај принцип децентрализације културних активности и сматрамо да је то један од важнијих догађаја за нашу платформу, нарочито због музичког жанра који промовише“, рекао је на јучерашњој конференцији менаyер уметничког програма Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” Лазар Јованов.

„Циљ платформе „Калеидоскоп” је развијање публике и повећање броја културних догађаја, повећање видљивости догађаја у култури на територији града Новог Сада и околних општина, односно наше зоне „2021”.“

И баш у контексту децентрализације културе и догађаја, односно измештавања активности и ван Новог Сада, представници ОПЕНС-а 2019 су се прикључили пројекту у циљу да у своје активности укључе и младе из мањих средина.

„Важно је афирмисати младе, давати им подршку и прилику да на великим догађајима да покажу шта умеју и на тај начин виде да ми као друштво улажемо у њих“, истакао је координатор пројекта ОПЕНС 2019 Вукашин Грозденовић.

„Једна од активности које ћемо имати у будућности тиче се подршке младим бендовима, како да им помогнемо, јер заслужују више пажње у друштву. То неће бити прва ствар коју ћемо организовати заједно. „ОПЕНС клуб на точковима” ће посетити и Кисач па ћемо организовати неке активности да приближимо младима шта значи Омладинска престоница Европе.“

И портпаролка „KISS ROCK FEST” Милана Арњаш каже да ће се сарадња с поменутим организацијама наставити и проширити. Она је најавила да се том манифестацијом афирмише и дечје стваралаштво, будући да ће деца музичари узраста од десет до 15 година наступати на фестивалу заједно с финалистима „Гитаријаде Војводине” и музичким ветеранима „Ван Гогом”.

„Дивно је кад неко размишља о томе шта оставља младим људима и како се најквалитетније одупрети неукусу и бесмислу“, нагласио је оснивач, гитариста и вокал бенда „Ван Гог” Звонимир Ђукић Ђуле, који је такође присуствовао на јучерашњој конференцији.

„Радујемо се наступу с младим бендовима. Смисао је да се пламен стихова пренесе на младе бендове и креаторе. Имали смо прилику да видимо како је у Кисачу организована Гитаријада, како изгледа феноменално и у малом месту може да буде грандиозно.“

Л. Радловачки

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести