Успела јавна набавка за пројектовање гробља за кућне љубимце у Шангају

Јавно комунално предузеће “Зоохигијена и ветерина” је на поновљеном тендеру за израду пројектно-техничке документације за градњу гробља кућних љубимаца упело да изабере пројектанта. Израда пројектно – техничке документације коштаће 4.776.000 динараса ПДВ-ом, а посао је припао фирми “Домус констракшн” из Инђије.
1
Фото: Dnevnik.rs

Након што се потпише уговор биће потребно 60 дана за израду концептуалног и идејног решења, на основу чега ће се исходовати и локацијска дозвола, а биће урађен пројекат за грађевинску дозволу с потребно документацијом

Подсетимо, у плану је да се гробље простире на једном хетару, уз западну границу парцела до Прихватилишта за животиње (Пут шајкашког одреда бб). Планирано је да грађани имају могућност искључиво кремирања својих љубимаца, без директног сахрањивања, те могућност да пепео проспу на заједнички уређен простор, као и да закупе гробно место за подизање споменика, простор розаријума где би урна била похрањена у поље које би имало садницу руже или друге цветнице и колумбаријума где би урне биле похрањене у отворе у зиду, а преко којих би била стављена плочица. Предвиђена је могућност да грађани урну однесу кући.

На простору величине једног хектара планирана је управна зграда и спалионица с помоћним простором који ће се налазити уз западну границу парцела до Прихватилишта. Управна зграда са салом за испраћаје имаће површину од око 200 квадратних метара, пријемна канцеларија за рад са странкама 20 квадратних метара, као и продавница, а сама сала за испраћаје имаће површину од 25 квадратних метара. Крематоријум с помоћним објектом имаће површину око 100 метара. Наведено је да објекат може бити приземни или спратни, савремене архитектонске форме. За изградњу је потребно користити трајне материјале и конструкције, да има високо енергетски ефиксане системе и савремено умрежене инсталације и системе.

Планиран је пешачки и колски приступ спалионици и евентуално приступ у дубину парцеле за остале садржаје. Поред свега, предвиђено је уређење зелених површина и стаза, као и паркинга за запослене и за посетиоце.  С. К-ч

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести