Уз нове машине обележен крај жетве

Традиционална смотра пољопривреде, индустрије и трговине - СПИТ коју организује Удружење пољопривредника “Клуб 100П плус” одржана је у Каћу, на парцели породичног газдинства Војислава Малешева.
д
Фото: Dnevnik.rs

Јубиларни, петнаести пут, приказане су машине, као и бројана опрема неопходна пољопривредницима. Била је то прилика да паори погледају и сами испробају машине бројних произвођача, али и на лицу места добију бројне стручне савете и препоруке.

Према речима организатора на манифестацији су представљене нове технологије и достигнућа у пољопривредној механизацији, струка и наука, теорија и пракса. Пољопривредни произвођачи из целе Војводине су могли да чују најактуелнија дешавања у агробизнису, а најзанимљивији део је био приказ машина у раду. Овом традиционалном манифестацијом, на свечани начин је обележен крај жетве.

Ове године буџет Града за пољопривреду и рурални развој износи око 50 милиона, што је далеко више у односу на претходну, када је био 16 милиона динара (Милорад Радојевић)

– Драго ми је што се једна оваква манифестација одржава на територији Новог Сада – рекао је  на отварању смотре члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић. – Чињеница да траје 15 година и да се број излагача и посетилаца сваке године повећава доказује да она добија све већи значај и то не само на локалном нивоу. Град Нови Сад је препознао важност ове манифестације и подржава њено одржавање. Ове године буyет Града за пољопривреду и рурални развој износи око 50 милиона, што је далеко више у односу на претходну, када је био 16 милиона динара. Поред свега што је у претходном периоду рађено, ове године имамо и две нове мере, а то су подршка младим пољопривреденицима, за коју смо издвојили 20 милиона и подршка удружењима из области пољопривреде, за које је издвојено 10 милиона динара. То јасно указује на опредељеност Града да улаже и у приградска насеља, а све у циљу останка младих људи на селу и равномерног развоја Града.

А. Б.

 

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести