Вакцинација Карловчана: Ускоро на ред стиже и друга група

Након што је у суботу 60 грађана Сремских Карловаца у новоотвореном пункту Завода за хитну медицинску помоћ у карловачкој амбуланти примило прву дозу „Фајзерове” вакцине, ових дана може се очекивати наставак имунизације пријављених Карловчана против ковида -19.
vakcinacija
Фото: Ђ. Радивојевић

Како сазнајемо од директора новосадског Завода за хитну медицинску помоћ др Богдана Живановића, који се заложио да се организује и обави вакцинација становника Карловаца у њиховом месту и за то ставио на располагање просторије Хитне помоћи, најављена је испорука 300 доза “Синофармове” вакцине наредних дана, за коју се иначе највише Карловчана и пријавило.

- За вакцинацију у Карловцима преко Удружења пензионера јавило се 409 суграђана – напомиње др Живановић. -  „Фајзерову” вакцину у суботу добило је њих 60 упркос томе што се за њу определило 40. Иако нам је намера, када смо организовали вакцинацију у Карловцима била да суграђане поштедимо  одласка у Нови Сад због тога, они који су

одабрали вакцину „Спутњик Ве”, њих 80, ипак ће морати на Новосадски сајам да би је примили и то искључиво  по позиву

из еУправе. Због услова чувања, та вакцина се не даје по локалним пунктовима.

Др Живановић подсећа да ће сви пријављени Карловчани бити на време обавештени о времену имунизације. На вакцинацију треба понети личну карту или неки други документ, а на лицу места се попуњава образац којим се даје сагласност за имунизацију.

Они који су добили прву дозу Фајзерове вакцине кроз 21 дан треба да приме и другу.

З. М.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести