Ванредна акција давања крви у Новом Саду

НОВИ САД: Због смањених залиха крви и изузетно великих потреба, Завод за трансфузију крви Војводине и Црвени крст Новог Сада организују ванредну акцију давања крви у Новом Саду.
Davanje krvi Foto:Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Трансфузиомобил ће бити паркиран у петак, 4. септембра, у центру Новог Сада на Тргу слободе у термину од 11 до 14 часова а потом наставити са радом на Штранду од 16 до19 часова.

Завод за трансфузију крви Војводине ће радити и у суботу од 8-12 часова у Хајдук Вељковој 9а, а мобилна екипа ће прикупљати крв у Зрењанину у Авив парку у термину од 11 до 14 часова.

Континуирано снабдевање компонентама крви је неопходно како би у сваком тренутку било довољно крви  на залихама, за хитне и ванредне ситуације, витално угрожене пацијенте, за терапију онколошких пацијената и планиране хируршке интервенције, подсетила је Зорица Бјелић из Завода за трансфузију крви Војводине.

Крв могу да дају све здраве особе мушког и женског пола од 18 до 65 година уколико задовоље медицинске услове и критеријуме након лабораторијског и лекарског прегледа, који се обавља у склопу давања крви. Свако ко се добро осећа и сматра да је здрав може бити потенцијални давалац крви. Једним давањем крви спасавате три живота, подсећају у Заводу.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести