Водоводна мрежа у Буковцу и пре рока

Реконструкција буковачког доводника почела је пре 20 дана, а предвиђени рок за завршетак радова је 70 дана, но, постоји могућност да буду завршени и пре рока, саопштавају из Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација”.
Rekonstrukcija vodovodne mreže u Bukovcu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Реконструкција водоводне мреже у Буковцу Фото: Дневник.рс

Како сазнајемо, доводник иде Месечевом улицом из Улице Соње Маринковић у Сремској Каменици и преко винограда долази до прекидне коморе „Буковац”, одакле иде у насеље Буковац. Како истичу, циљ његове реконструкције је смањење губитака воде на том делу, с обзиром на то да је реч о изузетно старом и дотрајалом доводнику. Дужина доводног дела који се мења износи 1.024 метара, а паралелно с реконструкцијом, гради се и секундарна водоводна мрежа у дужини од 700 метара, чиме ће се омогућити прикључење потрошача, као и заштитити доводник од дивљих прикључака.


Буковац без воде

Због радова на водоводној мрежи без воде ће од 8 до 18 бити цело насеље, док ће цистерна са пијаћом водом бити постављена испред амбуланте и испред Основне школе “22. август”. Уколико буде било потребе, блокада водоводне мреже ће бити продужена.


На тој инвестицији, вредној приближно десет милиона динара, ради ЈКП „Водовод и канализација” по Уговору с грађевинским предузећем „Градитељ НС”.

К. И. И.
 

EUR/RSD 117.5121
Најновије вести