Време за оригиналне поруке

У сусрет Европској недељи мобилности, Делегација Европске уније у Републици Србији,

ЕУ инфо-центар и ЕУ инфо-кутак у Новом Саду и Нишу организују фото-конкурс „Буди еко-мобилан!” на који фотографије с оригиналном поруком, у што већој резолуцији, треба послати до 9. септембра до 17 сати, путем електронске поште на адресу: takmicenje@euinfo.rs, где се може прочитати више о условима фото-конкурса и правилима учешћа.

На конкурс се могу послати фотографије које на креативан и оригиналан начин приказују став грађана о урбаној мобилности и заштити животне средине ( шетња по парку, у природи, по граду, шетња с  љубимцем или вожња бициклом, бродићем, ролерима, скутером, градским превозом или било којим другим алтернативним средством превоза).

Фотографија треба да покаже како се учесник на конкурсу односи према животној средини, колико је воли и чува. Да би што више грађана било мотивисано да учествује и пошаље аутентичне фотографије, конкурс је осмишљен тако да су такмичари подељени у две групе: 1. категорија – урбана еко-мобилност и заштита животне средине – ученици основних и средњих школа у Републици Србији; 2. категорија – мој еко-мобилни љубимац – власници љубимаца (услов је да на фотографији власник буде са својим љубимцем и да фотографија промовише мобилност).

У првој групи такмичара награда за прво место је бицикл, за друго ролери, а за треће тротинет. За прво место у другој групи такмичара награда је  храна за љубимце у вредности од 120 евра у динарској противвредности, док се за друго и треће место добија опрема за кућне љубимце.

Од 10. до 18. септембра 2016. све пристигле фотографије биће објављене на „Фејсбук“ страници ЕУ инфо-центра, где ће грађани моћи да гласају „лајковима” за најбоље и најкреативније фотографије. Из сваке категорије десет фотографија с највише лајкова ући ће у ужи круг такмичења, а добитнике прве три награде у свакој категорији бираће стручни жири. Победничке фотографије биће 20. септембра јавно објављене на страници ЕУ инфо-центра.

Најбољих 20 фотографија ће бити изложено у ЕУ инфо-центру у Београду у септембру, током обележавања Европске недеље мобилности, док ће најбољих осам бити промовисано на једном возилу градског саобраћајног превоза.

Б. Опрановић

EUR/RSD 117.5714
Најновије вести