Вучевић дао Будви подршку Новог Сада за Европску престоницу културе

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са сарадницима, међу којима је и директор Фондације "Нови Сад-Европска престоница културе" Немања Миленковић, посетио је Будву, како би подржао кандидатуру тог града за Европску престоницу културе 2028. године.
b
Фото: Град Нови Сад

"Без било какве задршке, спремни смо да поделимо са будванским тимом сва знања и искуства у вези са кандидатуром за Европску престоницу културе и реализацијом тог векликог и значајног пројекта", поручио је Вучевић.

Нагласио је да ће његов тим поделити своја искуства, али и изазове са којима су се суочавали приликом кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе, како би дали свој допринос Будви и Боки Которској, који заједно наступају, у освајању ове титуле.

Вучевић је истакао да је посебно значајно да се грађанима објасни шта титула Европске престонице културе значи.

"Наш савет је да укључе што више људи, посебно оне који нису део мреже културних установа, грађане, независну културну сцену, невладине организације, те да делују у синергији", казао је Вучевић.

Додао је да је посебно важно да његове колеге из Будве и Боке Которске објасне својим суграђанима да се не ради о појединачном културном програму, нити промоцији политичара, већ да је титула Европске престонице културе велика прилика да се реше важна инфраструктурна питања, да се искористе сви потенцијали и да цео регион буде видљивији на европској и светској мапи, како би био привлачнији за туристе током целе године.

Вучевић је истакао и да је култура Будве и Боке важан део европске културне баштине и искористио прилику да изрази подршку председнику Општине Будва Милу Божовићу на предстојећим изборима.

Е. Д.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести