Вучевић: Дијаспора је огроман људски резервоар знања и патриотизма

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се с председником српских привредника у Швајцарској Стојаном Стевановићем и председником Савеза Удружења Корени.
v
Фото: Printscreen/Instagram@milosvucevic_gradonacelnik

Наши људи у дијаспори снажно осећају Србију као своју једину отаџбину, радују се њеним успесима и напретку и желе да активније учествују у свим аспектима друштвеног живота. Ове поруке су доминирале на данашњем састанку с господином Стојаном Стевановићем, председником српских привредника у Швајцарској и председником Савеза Удружења Корени. Овакви људи и организације су од непроцењиве важности, јер колико год се држава трудила да помогне очувању корена и чвршће повеже дијаспору са матицом, рад на терену је "у рукама" мотивисаних и патриотских удружења и појединаца, поручио је Вучевић.

Како је додоао, наша дијаспора је огроман људски резервоар знања, вештина, патриотизма и позитиве које Србија мора боље да искористи.

Хвала цењеним гостима на вестима из "прве руке" о нашим људима у белом свету, надам се да је ово тек прво у низу дружења и акција које ће уследити, казао је Вучевић.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести