Вучевић: Хвала Архиву што нас „храни“ знањем о сопственом идентитету

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада је, заједно с покрајинском секретарком за културу Драганом Милошевић, данас обишао Архив Војводине.
v
Фото: Printscreen/Instagram (milosvucevic_gradonacelnik)

А како да причамо о будућности ако не познајемо прошлост? Ако немамо прошлост, ако не разумемо садашњост, та будућност ће бити још неизвеснија. Зато су нам јако важни архиви, попут Архива Војводине, као идентитетске институције државе и друштва, као разумевање тога ко смо, и одакле смо, као објективни и непристрасни хроничари прошлих времена, поручио је новосадски градоначелник.
Како је додао у обраћању запосленима у Архиву Војводине, “у временима великих искушења и изазова, у временима у којима се дешавају покушаји прекрајања историје, занемаривања чињеница, у временима манипулација, ви сте ту да "одбраните" нашу прошлост - да је одбраните знањем и професионализмом”.

Архиви су темељ сваке националне културе, и не само да доприносе очувању и неговању културне и историјске грађе, већ и снажењу националног идентитета.
Зато вам честитам на свему што радите!, поручио је Вучевић.
И, додао је, “велико хвала вам на томе што генерације и генерације ових ваших 95 година "храните" знањем о сопственом идентитету!”.
Тачно је да ће нас будуће генерације памтити по мостовима, путевима, фабрикама, али и по ономе што је вековима уткано у овом поднебљу, по културном и историјском наслеђу, по догађајима који су обележили једну епоху по свему ономе што ви као Архив баштините, казао је Милош Вучевић.

Publisher ID
jasna.budimirovic
Created
Wed, 06/09/2021 - 13:31
Media name
v
EUR/RSD 117.3323
Најновије вести