Вучевић: Изазовна и нестабилна ситуација у Новом Саду

"Сада крећемо ка неодговорним појединцима који не носе маске где је то обавезно. Није поента у санкцијама, већ да људи примењује одредбе које су дефинисане", рекао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић
vucevic
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је вечерас да се очекује да се почетком наредне недеље виде ефекти нових мера, од оних Кризног штаба на државном нивоу до мера које је донео Штаб за ванредне ситуације за град Нови Сад.

"Донели смо пакет оштријих мера да стабилизујемо ситуацију која је изазовна и нестабилна и не даје нам право да се опустимо", навео је Вучевић.

Према његовим речима, контроле су вршене на местима где се људи окупљају у већем броју, а написано је на десетине казни за организаторе, преноси РТС.

"Сада крећемо ка неодговорним појединцима који не носе маске где је то обавезно. Није поента у санкцијама, већ да људи примењује одредбе које су дефинисане", каже Вучевић.

У Војводини је забележено 1.118 нових случајва заразе, а у Новом Саду 406.

У ковид амбуланти на Новом насељу прегледано је по 700 пацијената за претходна два дана.

У КЦВ ради свих шест клиника, где се налази 311 пацијената, а у војној болници 13, а и у осталим градовима опште болнице ушле су у ковид режим.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести