Вучевић: Нови вртић на Сајлову у јуну

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на изградњи вртића на Сајлову и том приликом нагласио да први пут ово приградско насеље добија све више обрисе градске месне заједнице, те да коначно добија просторе јавне намене, почевши од објекта месне заједнице, изградње православног храма, до новог вртића.
1
Фото: Град Нови Сад

"Могли смо чути од извођача радова, чији рад желим да похвалим, да се окончање радова очекује до јуна, иако је уговорени рок септембар ове године. Овај вртић ће повећати капацитете за 250 деце у објекту од око 1800 квадратних метара, чија је вредност изградње 285 милиона динара. Трудићемо се да буде решен и проблем паркирања у околини, како би родитељи несметано могли да довозе и одвозе децу, и то не само из Сајлова, већ и Југовићева и Руменке - напоменуо је Вучевић.

Фото: Град Нови Сад

Додао је да  је око 13 милиона динара  уложено у чак 37 улица на Сајлову, у погледу изградње водовода и канализације, асфалта и јавне расвете, а остало је пар улица које треба да буду решене ове године.

"У складу са развојем Сајлова, кренули смо у процес експропријације парцеле за изградњу основне школе, али смо ту наишли на спор са власником парцеле, а разлог није, као што је то уобичајено, новчане природе већ власник сматра да ту не треба да буде основна школа. Ипак, верујем да ћемо на суду успети да докажемо јавни интерес реализације те инвестиције, како бисмо што пре започели планирање и пројектовање основне школе на Сајлову" - поручио је Вучевић.

Вртић који се гради у Улици Горње Сајлово бр. 37 биће спратности П+1, поседоваће сопствени систем видео надзора и дојаве пожара, за грејање објекта је предвиђена изградња топлотне подстанице са гасним генератором, а хлађење објекта системом VRF. Извођач је „Монтоп про“ доо из Ветерника који је радове на изградњи започео крајем јуна прошле године. Уговорени рок за завршетак радова је септембар 2022. године, док извођач предвиђа окончање посла за јун.

EUR/RSD 117.3294
Најновије вести