Вучевић разговарао са амбасадором Мексика

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са амбасадором Мексика Њ. Е. Карлосом Феликсом. Градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу, а званичници су разговарали о модалитетима за јачање побратимске сарадње између Новог Сада и Толуке.
1
Фото: Grad Novi Sad

Они су се осврнули на недавно обележену 75. годишњицу  билатералних односа Републике Србије и Мексика, оценивши да постоје бројне везе између две државе које су увек подржавале једна другу у спољнополитичким односима.

Братимљење Новог Сада и Толуке они су квaлификовали као важан сегмент у продубљивању веза Мексика и Србије, истакавши да постоји добра основа да се заједничке активности у областима трговине, инвестиција, образовања, културе, науке и технологије, спорта, туризма, климатских промена и културе интензивирају.

Како је закључено на састанку, односе између Србије и Мексика карактеришу међусобно разумевање, поштовање и подршка, што улива поверење да ће значајни заједнички пројекти у виталним областима за грађане двеју земаља, бити реализовани у будућности на обострано задовољство.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести