Вучевић: Тражимо партнера за Спенс, странци кажу - саградите нови

НОВИ САД: Коментаришући тему која је обележила лето у Новом Саду, „рушењe Спенса“, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је у емисији „Прави угао“ РТВ, поновио да је он отворио ту тему, али да, како је рекао „не постоји пројекат рушења Спенса ", да је за тако нешто потребна компаративна анализа трошкова одржавања, рушења и изградње новог, те да је то „последња опција“.
Gradonačelnik Miloš Vučević, posle satanka sa stanarima iz Dositejeve 11 Foto: novisad.rs
Фото: novisad.rs

Град је, потпуно супротно од приче да ће неко преко ноћи да руши Спенс, објавио међународни позив, необавезујући, да тестирамо тржиште да ли има заинтересованих приватних партнера за заједничко управљању Спенсом, рекао је Вучевић за РТВ.

Како је додао, Град би дао Спенс неком на управљање, ко је спреман да улаже у енергетску ефикасност, нове садржаје, да сагради хотел поред Спенса, надогради гаражу...

Откуп документације је до половине децембра.

Позив је објављен у домаћој штампи и електронским медијима, а преко дипломатских представништава и привредних комора је упућен и свим привредницима.


Најстрожа казна за инцидент

Осврћући се на инцидент у коме су два младића албанске националности претучена у Новом Саду Вучевић је рекао да то „не да није прихватљиво, већ мора да буде најстрожије кажњено“.

Удружење Албанаца из Новог Сада реаговало веома коректно, казао је за РТВ градоначеник и додао да ће истрага показати да ли сукоб има етничку или неку другу позадину.


Вучевић је рекао да је ту тему поменуо и приликом боравка у Казахстану, да би то могло да буде нарочито занимљиво Кинезима, али да су му странци, када би „кандидовао ту тему“ рекли: „А што не саградите нови? Људима из Америке, Кине и Европе је нејасно чему се ми то дивимо“.

Вучевић је поновио да се ништа неће радити преко ноћи и да нико спортски садржај и стадион „Карађорђе“ неће измештати из центра града.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести