За човека смеће, за голубове рај

У једном кварту Старе Детелинаре, простор препун смећа постао је свакодневни призор.
1
Фото: Dnevnik.rs

Како кажу комшије које смо јуче затекли како чисте зелену површину испод својих прозора, дан пре него што је настала ова фотографија, екипа ЈКП „Чистоћа” је испразнила тај простор, да би он, буквално преко ноћи, поново био затрпан отпатцима. Код човека такав призор изазива гађење и не тако лепе речи, док за друге живе врсте представља разноврстан извор хране.

На једном месту сјатио се велики број домаћих голубова, који током зимског периода немају велики избор у исхрани. Зато и не чуди што је цело јато уочило погодну гозбу и одлучило да се одмори и презалогаји, а потом настави лет у само њему знаном правцу.    

Текст и фото: И. М.

Problem
02.03.2019 • 08:03
Bolje pisi o resavanju tog problema ili o nekulturi gradjana da bacaju djubre gde stignu nego o golubovima
Ivana
02.03.2019 • 13:54
Bolje malo da narod nauci sta znaci kanta, a sta smece i kako se ono odlaze.... Problem se nece resiti, sve dok smo kolektivno do te mere bezobrazni da bacamo gde sta stignemo... Prema tome, sta vama treba - strategija ucenja coveka ono sto je trebalo da ga nauce roditelji pre nego sto je postao punoletan, te shodno normalnom vaspitanju da nauci osnovno i smece odlaze na mesro koje je za to predvidjeno?!
Problem
03.03.2019 • 11:34
Slazem se,samo sugerisem posto imate uticaj da pisete o problemima u gradu,malo da se komunalci angazuju da pronadju za pocetak ko to ostavlja stari namestaj po ulici,tu posle baca ko sta stigne jer ne raspoznaje kantu(nisu ga roditelji ucili kako da je prepozna),opet takve neucene ljude ipak najvise boli novac...
EUR/RSD 117.6067
Најновије вести