Главни организатори такмичења су: Ethic Ocean (организација за заштиту и очување животне средине и ресурса), кулинарска академија Ferrandi из Париза, хотелијерска академија Lycee Hotelier Dinard, Француска, Relaix & Chateaux, Факултет за трговину, туризам и хотелијерство из Будимпеште. Такмичење је и едукативног карактера, а надметали су се студенти са универзитета и факултета из Финске, Шведске, Мађарске, Словеније, Пољске и Србије.
Кувари имали су задатак да кроз припрему јела и теоријску презентацију покажу своје знање, упореде га са колегама из других земаља и покажу шта знају и колико су посвећени теми такмичења.
Циљ такмичења је да се подстакну млади професионални кувари да размишљају о одрживости и унапређењу животне средине мора, океана и других водених површина кроз припрему јела од риба, ракова, шкољки, мекушаца.
Студенте су оцењивали наставници кулинарства са академија из Париза, шефови кухиња хотела "Four Season" из Будимпеште, ресторана са Мишелиновом звездом, директори организација које се баве одрживошћу развоја и заштите морског света, запослени у привреди и делатностима које се баве производњом, узгојем и пласирањем робе на тржишту широм Европе.
Успостављање контаката између Природно-математичког факултета, Департмана за географију, туризам и хотелијерство са факултетима из других земаља у области гастрономије и хотелијерства допринеће квалитетнијем развоју и усавршавању студената, поручују са ПМФ-а.
Ј. В.