Заседа Скупштина града: На дневном реду зграда Радничког и концесија за гараже

Одлука о продаји зграде некадашњег Радничког универзитета, нацрти уговора о концесији за четири јавне гараже у центру града, налог за израду плана генералне регулације новог моста до Сремске Каменице, неке су од најзначајнијих тачака дневног реда седнице Скупштине града заказане за сутра (8. јун) у 10 часова.
novi sad grb
Фото: Ilustracija

Градски паралмент ће ову седницу одржати у Скупштини АП Војводине.

Осим наведених, међу шездесетак тачака наћи ће се и измене програма пословања појединих јавних предузећа, извештаји локалног омбудсмана и Правобранилаштва за прошлу годину, те извештај о трошењу новца из фонда за заштиту животне средине, док би Скупштина требало да гласа и о новом/старом директору Културног центра Новог Сада Бојану Панаотовићу. Такође, досадашњег в. д. директора Апотеке „Нови Сад”, требало би да замени нови в. д. директора Гојко Вујновић. У допунама дневног реда наћи ће се и извештај градског Кризног штаба о раду током ванредног стања изазваног вирусом КОВИД-19, али и извештај о раду тог тела у прошлој години, као и план за ову.

Осим тих одлука, новосадски одборнице и одборници требало би да потврде и нека од решења које током ванредног стања донело Градско веће, као што је попуст од 80 одсто на цене закупа градског пословног простора током априла и маја, формирање конкурсне комисије за финансирање пројеката за новосадску омладину, као и решења о начину уписа деце у вртиће „Радосног детињства”. Међу тим решењима су и измена одлуке о задуживању ГСП-а за набавку 30 аутобуса на ЦНГ, пошто је за седам милиона евра кредита Европске банке за обнову и развој, испоставило се, могуће набавити 24 соло и пет зглобних аутобуса. Аутобусе производи „БМЦ отомотив” из Турске, чија је понуда једино прихваћена међу три понуђача. Нов је предлог одлуке којом се на 300 милиона динара субвенција за гориво, ЈГСП-у из текуће градске резрве намењује још 200 милиона.


О земљишту на Југовићеву

Новосадски парламент изјасниће се и предлогу да Републичка влада без накнаде пренесе у градску својину око 1,5 хектар земљишта на Југовићеву, где би требало да се гради основна школа. Кроз допуне затражен је од Републике и низ парцела на којима ће се градити саобраћајнице и међублоковске површине. Уједно, гласаће се и о томе да Нови Сад Покрајини уступи право коришћења зграде здравства у Мајевичкој улици, за потребе Института за плућне болести Војводине, који ту зграду користи већ дужи низ година.


Осим претходно поменутих измена програма пословања градских предузећа, на седници ће се наћи и инфорамција о прошлогошињем испуњењу планова рада јавних предузећа и степену усклађености планираног и оствареног. Скупштина ће се изјаснити и о анализи пословања тих предузећа у 2019. години, с предузетим мерама за отклањање поремећаја у пословању.

Тридесетак улица у Новом Саду, Ченеју, Каћу и Руменки добиће називе, док би десет милиона динара, намењених за помоћ при озакоњењу куће или стана, требало да буде пребачено из прошле године у ову, пошто је у току јавна набавка за пројектни биро који би израђивао непоходну техничку документацију.  

С. Кр.

EUR/RSD 117.5792
Најновије вести