ЗАТВАРА СЕ НАЈЛЕПША НОВОСАДСКА КЊИЖАРА Нестаје још једно место са душом, али љубав према књизи остаје…

Још једна „мала“ новосадска књижара и једно од оних места са душом ускоро на врата ставља катанац - „Мала велика књига“ биће затворена 1. децембра.
к
Фото: Б. Павковић

Осим што је та вест погодила љубитеље књиге и, уопште, оне који воле те карактеристично новосадске просторе, ваљало би обратити пажњу на оно „још једна“. Година је слично почела, до марта су затворене две књижаре са дугом традицијом – најпре “Мост”, а потом и “Нублу” или “Простор.

“Драги наши Новосађани, након више од 30 година рада, затвара се наша најлепша књижара - Мала велика књига, посебан кутак за све мале и велике читаоце и љубитеље писане речи. Овим путем бисмо желели да Вас обавестимо да је до краја новембра у току акција 50 одсто попуста на све наслове у књижари. Надамо се да ћете искористити прилику да, по последњи пут, дођете у нашу и вашу Малу велику књигу и да из ње осим лепих успомена понесете и коју књигу. Видимо се у Соколском дому, Игњата Павласа 4. Молим Вас да поделите ову објаву како би је више људи видело”, пише на Фејсбук профилу књижаре.

Фото: Б. Павковић

Новосађани су, као и у претходна два случаја, разочарани, емоције и сећања већ навиру. Причају како су у ту књижару доводили децу, која су волела да прелиставају сликовнице.

А ту је све генерације на љубав према књизи и управо том кутку умео вешто, својом енергијом и идејама, да подстакне оснивач књижаре Радмило Мулић, који је, нажалост, преминуо је у фебруару.

Фото: Б. Павковић

“… бављење овим послом без њега није више исто. Дошло је време да се овај дивни период нашег дружења приведе крају. Хвала што сте све ове године били са нама”, стоји у коментару испод главне објаве.

Многи су потврдили то да је био “један од знакова овог града”, посвећен животу и књигама, “знаменити књижар новосадски”… И овог пута Новосађани у коментарима на Фејсбуку, али и у међусобним разговорима, изражавају разочарење и тугу, иронију да ће и у том простору убрзо бити отворена пекара у најбољем случају, међутим…

Фото: Б. Павковић

Новосађани заправо воле књигу и радо посећују места и догађаје који у фокус стављају дела и писану реч, због чега је чудна чињеница да се књижаре гасе, али у исто време љубав према књизи даје наду да систем вредности у нашем граду још увек опстаје…

Б. Павковић

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести