Завртео се „Калеидоскоп културе” у подграђу

Овогодишњи „Калеидоскоп културе”, програм који ће до 30. септембра на више од 80 места понудити Новосађанима и гостима више од 400 различитих садржаја, почео је у суботу увече визуелном пројекцијом  „Новосадска капија” у подграђу Петроварадинске тврђаве.
1
Фото: Dnevnik.rs

У шетњу кроз наслеђе подграђа након тога посетиоце је на занимљив начин повео новинар Мирослав Фаркаш.  

Прве вечери манифестације, специфичне по томе што повезује просторе, програме и саме актере – установе културе, уметнике, али и саме грађане, посетиоци су могли да виде и мултимедијалну изложбу „Бановина 80”, филм о обнови и развоју подграђа и Петроварадинске тврђаве. На крају су сви могли уживати у представи „Бацачи прстију”, коју су глумци из Шабачког позоришта одиграли код Београдске капије.

Фото: Dnevnik.rs

„Калеидоскоп културе” је програм настао у оквиру пројекта „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе”, а ове године у вишенедељни пројекат кренуло се од подграђа Петроварадинске тврђаве, као једног од највећих културних наслеђа Новог Сада. Кроз мноштво програма  „Калеидоскоп” ће до краја септембра приказати јединствену слику разноликости Новог Сада.

К. И. И.

Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.2146
Најновије вести