Здраво старење промовисало 4.000 корисника (фото)

Манифестација „Сунчана јесен живота”, коју дуги низ година организује Геронтолошки центар уз покровитељство Града Новог Сада, завршена је данас свечаним програмом и доделом награда за најуспешније резултате.
С
Фото: Ф. Бакић

Пехаре за освојена прва места у разним дисциплинама уручила је помоћница градоначелника Љиљана Коковић, а најбоље учеснике данас очекује излет изненађења. 

По речима Љиљане Коковић, циљ манифестације, отворене традиционално 1. октобра, на Међународни дан старијих особа, јесте укључивање припадника трећег доба у друштвену заједницу да би физички и ментално што дуже остали активни, али и скретање пажње широј јавности на потребе и проблеме с којима се они сусрећу.

Фото: Ф. Бакић/Сунчана јесен

– Верујем да су старије Новосађанке и Новосађани уживали у разноврсном програму који је реализован на више локација, а за које је Град издвојио укупно 950.000 динара – рекла је она, истакавши његов инклузивни карактер, будући да су у програм били укључени како наши најмлађи из ПУ „Радосно детињство” и основних школа, тако и организације цивилног друштва које окупљају особе с инвалидитетом.

Фото: Ф. Бакић/Сунчана јесен

– Као и претходних година, ради промоције здравог старења и сензибилисања суграђана, реализоване су све предвиђене активности, али је обележен и 16. октобар, кад је Геронтолошки центар „Нови Сад” напунио 55 година постојања и рада – додала је директорка поменуте установе Славица Шкрбић. – Посетили смо ОШ „Светозар Марковић Тоза”, водили своје кориснике у позориште, отворили изложбе њихових слика, организовали низ спортских дружења и такмичења. Ове године учествовало је око 4.000 корисника, што је више него лане, захваљујући повећаном капацитету Прихватилишта, као и отварању два нова клуба за стара и одрасла лица. Поносни смо на то што толики суграђани одлучују да своје поверење дају нашој установи, а у овом тренутку имамо листу чекања на којој је 160 будућих корисника.       

С. Милачић

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести