Зимска служба делује у складу с променама временских прилика

Благи пораст температуре и топљење снега током данашњег дана многима су донели олакшање. Упркос нешто повољнијим временским приликама, киша која се претварала у лед у раним јутарњом часовима, држала је неопходну будност Зимске службе јавних комуналних предузећа.
zimske sluzbe
Фото: ЈКП "Зеленило"

Тако ни последњи талас снежних падавина није створио веће проблеме на саобраћајницама ни у раду Зимске службе ЈКП „Пут”.

„Од јучерашњих касних вечерњих сати, када је снег почео да пада, наша Зимска служба максимално је била ангажована на путевима првог приоритета, с укупно 50 екипа, рачунајући 30 возила с посипачима и 20 машина за чишћење снега“, рекла је Биљана Ћубић из сектора тог предузећа за односе с јавношћу.

„Интензивно се чистило и посипало сољу целе ноћи да би се спречило стварање ледене коре на коловозу услед кише која је, како су сати одмицали, заменила снег”, нагласила је Ћубић.

Фото: ЈКП "Зеленило"

Данашње преподне екипе „Пута” провеле су на саобраћајницама другог и трећег приоритета.

„Застоја и прекида саобраћаја није било, а на путевима има мало заосталог снега који се под дејством соли и виших температура брже отапа. Донекле бригу задају велике количине воде па је повећана пажња у вожњи и даље неопходна те апелујемо на возаче и учеснике у саобраћају на опрез. У пуној смо приправности, имамо довољне количине соли и спремамо се за нови талас снега или кише који очекујемо”, каже Биљана Ћубић.

Радници Зимске службе „Чистоће” дежураће по распореду све док буде снежних падавина. И даље је у приправности више од 100 радника с механизацијом, мада данас није било потребе да сви буду ангажовани на терену. Редовно су се чистили прилази и посипала со по пешачким прелазима и стазама. Уобичајено је своје послове обављала и Служба за одношење смећа, празнећи канте и контејнере на територији целог града и приградских насеља.

Зимска служба „Градског зеленила” данас је на улицама града била ангажована од 5 часова. На 30 различитих локација било је распоређено 139 радника са свом расположивом механизацијом. Чишћена су аутобуска стајалишта, паркови, пешачки прилази мостовима, градски тргови и Петроварадинска тврђава.

Фото: ЈКП "Зеленило"

Зимска служба „Градског зеленила” је јуче два пута излазила на терен. Радници тог предузећа били су ангажовани од 5 ујутро десет сати, као и увече од 19 до 21. Снег је чистило 157 радника, а ризлу и со посипало је 30 механизованих возила. Укупно је посуто 13 тона соли и 500 килограма ризле.

С. С.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести