Златно одличје за Мешовити хор

Мешовити хор Културно-уметничког друштва „Светозар Марковић” освојио је златну медаљу на 17. хорском фестивалу „Мајске музичке свечаности”, који је одржан 13. маја у Бијељини.
U Bijeljini novo priznanje KUD-u „Svetozar Marković” Foto: Dnevnik.rs
Фото: У Бијељини ново признање КУД-у „Светозар Марковић” Фото: Дневник.рс

Овај хор, који има традицију дугу 73 године, на фестивалу се такмичио у категорији камерних мешовитих хорова под диригентском палицом Снежане Лазар.

„Наступ у Бијељини и награда коју смо освојили је још један подсетник на то да се труд и упорност исплате“, рекла је Сузана Лазар.“ У хорском музицирању, осим повезаности хора и диригента, битни су непрекидан рад и наступи.“

Хор је још наступио 19. маја, на позив Удружења жена „Банатско јагње” из Боке, на свечаностима поводом славе села, а да би хорску музику приближили младима у руралним местима.

За кратко време мешовити хор је постигао изузетне успехе освојивши златно одличје и звање лауреата фестивала у Херцег Новом и на 54. фестивалу музичких друштава Војводине у Руми, те другу награду на хорском фестивалу „Хорфест” у Вељеву где је наступило више од 25 хорова и веокалних група.

С. К-ч

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести