„Змајево пролеће” у Дечјем селу

Хладно и тмурно време није пореметило отварање друге манифестације „Змајево пролеће”, која је, уместо у Змајевом музеју, јуче почела у Дечјем селу у Сремској Каменици.
Počelo „Zmajevo proleće” u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici Foto: F. Bakić
Фото: Почело „Змајево пролеће” у Дечјем селу у Сремској Каменици Фото: Ф. Бакић 

Музика ученика Музичке школе „Исидор Бајић” Александра Крстића унела је живост у простор када је почео да свира на гитари, на тај начин пожелевши добродошлицу свима који су дошли да одају почаст нашем највећем дечјем песнику.

Такође је уприличена изложба ликовних радова ученика ОШ „Јован Јовановић Змај” на тему живота и дела чика Јове Змаја. Председник КУД-а „Младост” из Сремске Каменице, који је и организатор догађаја, Мирослав Ласица рекао је да је манифестација осмишљена у виду интерактивне културно-уметничке посвете раду и делу најутицајнијег песника, који је оставио дубок траг у 19. веку као хуманиста, песник и лекар, али и као једног од наших најомиљенијих суграђана.

Фото: Уприличена изложба ликовних радова ученика ОШ „Јован Јовановић Змај Фото: Ф. Бакић

– Наша визија је да се путем културе повежемо као заједница, нарочито ми из Сремске Каменице, и надамо се да ће манифестација прерасти у традицију и да ће нас догодине бити још више – рекао је Ласица, и додао да је чика Јова Змај био великан свог времена, поштован и омиљен код људи и сарадника, а до данас важи за једну од најомиљенијих личности нашег краја.

Директор Дечјег села у Сремској Каменици Мирко Јанкелић рекао је да је задовољство по други пут

остварити сарадњу с организаторима таквог значајног догађаја и учествовати у његовој реализацији, нарочито зато што су у фокусу деца. Стога су и подржали манифестацију као домаћини, да би показали да Дечје село заиста припада деци.

И. Миклоши

EUR/RSD 117.5773
Најновије вести