Знаће се тачно колико Новосађана користи јавни превоз

Јавно градско саобраћајно предузеће „Нови Сад” расписало је јавну набавку 71 уређаја за бројање путника у аутобусима, чија вредност је процењена на девет милиона динара.
jgsp autobus
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи у тексту тендера, систем за бројање путника треба да обезбеди тачан број превезених путника, као и број путника у возилу у било ком тренутку, помоћу сензора који би требало да буду постављени на свим вратима.

Систем треба да је најмање 95 одсто поуздан, да има апликацију како би се формирала база података, као и извештаје о протоку путника у аутобусима. Такође, систем треба да разликује улазак и излазак путника на свим вратима и да региструје на којој станици је дошло до измене.

– Циљ увођења система је оптимизација реда вожње, а тиме и значајне уштеде у реализацији, које се могу остварити правилним предвиђањем токова путника – наводи се у тендерској документацији.

Сви извештаји треба да имају информације о датуму, линијама, поласцима и гаражним бројевима аутобуса, временима поласка са саме станице. Треба да се прикупљају и информације о томе колико се аутобус задржава на ком стајалишту, као и колико је тачно путника ушло, а колико их је изашло из аутобуса.

Уређаје треба да се инсталирају у 21 соло аутобус (са троје врата) и у два зглобна аутобуса (са четворо врата). Захтева се гаранција на минимално две године, а рок за имплементацију је три месеца, док се понуде могу предати до 27. септембра.

Д. Андулајевић

Хм
21.09.2022 • 10:31
А да уместо тог нашег, баченог новца оправите клима уређаје и грејање у аутобусима, то се не би сетили! Годинама лети нема хлађења у многим аутобусима, а у некима ради и грејање у сред лета, док се зими смрзавамо. Сад ће неко паметан да изјави да се то дешава у ретким возилима, али чињеница је да се ти "ретки"нон-стоп користе.
EUR/RSD 117.3078
Најновије вести