10. протест у Београду: Поново вешала, уместо омче - висибаба

БЕОГРАД: На Платоу испред Филозофског факултета у Београду у току је десети по реду протест "Један од пет милиона", на којем се обратио писац Марко Видојковић.
Protestna setnja/Fonet/Marija Djordjevic
Фото: Фонет/Марија Ђорђевић

Најављена је била и Сања Пилиповић, мајка једног од учесника прошлонедељног протеста, који је био приведен због ношења вешала, али се није појавила, већ само послала поздраве преко организатора, који су закључили да је њен син пуштен зато што је она најављена на протесту.

Међу окупљенима су се опет појавила вешала, која се, уместо омче, завршавају цветом висибабе, као карикирање реаговања и осуда у јавности поруке коју представљају вешала са протеста прошле суботе. Видојковић је, као једини говорник, рекао да је Правни факултет, који је и сам завршио, „легло невероватних олоша" и "легло криминала", који је изнедрио много анти-хероја, а како каже и „најбољег студента у историји те установе", председника Александра Вучића. 

„Кренуо је најбољи студент Правног около да угуши Србију која се упалила. Покушава да је гаси бензином. Покушава да иде около и објашњава како је све супер. Он који је прекршио не знам колико чланова Устава", рекао је Видојковић. 

Каже да је у Аранђеловцу чуо да ће на Сретење председник Србије доћи у тај град, и позвао Аранђеловчане да се, ако виде да долази, скупе и "покажу шта мисле о њему". 

„Немојте да се опуштамо као после 5. октобра", поручио је Видојковић. 

Траса којом ће проћи протестна колона је: Плато - Васина - Македонска - Светогорска - Таковска - Кнеза Милоша - Краља Милана - Теразије. 

Окупљенима на Платоу придружила се, организовано, и група студената ФПН-а, ФОН-а, ЕТФ-а и Саобраћајног факултета.

Они су се раније током дана окупили испред студентског дома "4. април" одакле су кренули у протестну шетњу до Филозофског факултета. 

СНС осудила доношење вешела на протест 

БЕОГРАД:  Српска напредна странка осудила је доношење вешала на протест опозиционог Савеза за Србију, који предводе Ђилас, Обрадовић и Јеремић, а која су уперена против свих пристојних грађана.

"СНС води политику будућности Србије која ће, уверени смо, победити политику вешања и све учесталијих излива насиља, претњи, мржње, увреда и лажи", саопштено је синоћ из СНС.

Напедњаци су такође најоштрије осудили примитивне нападе на професоре Правног факултета од Ђиласа, Обрадовића, Јеремића и њихових сарадника и пружају, како наводе, пуну подршку слободи политичког опредељивања свих академских грађана у Србији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести