150 ДОМАЋИХ И СТРАНИХ ПРОИЗВОЂАЧА НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ: Министарство открило све важне детаље! (ФОТО)

Предстојећи 11. Међународни сајам наоружања и војне опреме „ПАРТНЕР 2023“ биће одржан од 25. до 28. септембра 2023. године на Београдском сајму, у халама 1, 4 и 2А, као и на отвореном простору Београдског сајма, саопштило је Министаство одбране.
Naoružanje
Фото: Ministarstvo odbrane/Ilustracija

– На сајму „ПАРТНЕР 2023“, током четири сајамска дана, своје производе представиће више од 150 домаћих и иностраних произвођача. Покровитељ овогодишње манифестације је Министарство одбране Републике Србије, а суорганизатори су „Југоимпорт-СДПР” и Београдски сајам.

Сајам „ПАРТНЕР“ највећи је и најзначајнији сајам наоружања и војне опреме у региону и прилика је да се јавности представе достигнућа у области истраживања, развоја и производње наоружања и војне опреме и одбрамбених технологија, као и потенцијали Републике Србије. Осим компанија које припадају групацији Одбрамбена индустрија Србије, које су уз јавно предузеће „Југоимпорт-СДПР“ основа српских потенцијала у области наоружања и војне опреме, на предстојећој сајамској манифестацији појавиће се и бројни произвођачи наоружања и војне опреме из Републике Србије – наводи се у саопштењу и додаје:

Од претходног сајма „ПАРТНЕР 2021“ па до сада Војнотехнички институт и домаћа одбрамбена индустрија Србије развили су 66 нових средстава, од којих 21 „нулте“ серије које су успешно произведене.

Фото: Ministarstvo odbrane

Већи део ових средстава биће изложен на предстојећем сајму, па ће посетиоци моћи да виде новоразвијене артиљеријско-ракетне системе, системе ПВО, модернизована борбена возила, нова оклопна возила, ваздухоплове, беспосадне ваздухопловне и копнене платформе, противоклопне системе, телекомуникационе системе и системе управљања ватром, возила, као и различите врсте вођених и невођених ракета и широк дијапазон савременог наоружања и војне опреме из домаће производње, развијеног ранијих година.

Курир.рс

EUR/RSD 117.2071
Најновије вести