24 СЕДАМ: Борислав Новаковић купио пентхаус у центру Беча

Некадашњи градоначелник Новог Сада, сада народни посланик у Скупштини Србије, Борисав Новаковић, купио је пентхаус у центру Беча вредан више од милион евра, пише портал 24седам.
Bora Novakovic/Dnevnik/Arhiva
Фото: Дневник/Архива

Како наводи овај портал Новаковић је пазарио стан на ексклузивној локацији у главном граду Аустрије где станове себи могу да приуште само најбогатији људи света, а у ком новоградња кошта од 10.000 до 18.000 евра по квадратном метру. То значи, пише даље 24седам, да не постоји стан који може у овом делу града да се купи испод милион евра.

„Од људи који живе и раде у Бечу сазнали смо да је луксузни пентхаус у ком Бора обитава у непосредном комшилуку где своје станове и куће поседује светска елита као и најбогатији бизнисмени Аустрије који генерацијама стичу своје богатство! И сами они су изненађени да један човек из Србије, без правог занимања поседује толики новац када може да себи приушти тако луксузну некретнину. Наши људи који су га сретали тамо, описали су га као бахатог и арогантног, али нису, кажу, изненађени обзиром на његову прошлост, садашност и политичко дејствовање. Колико је локација екслузивна говори и податак да само гараже у овом елитном месту коштају невероватних 60.000 евра“, наводи 24седам.

Наводи се да се цене станова на тој луксузној локацији у Аустрији крећу од милион до, невероватних, 10 милиона евра.

Фото: Printscreen

„Невероватан је податак да само одржавање зграде у којој је Новаковић пазарио стан кошта 1.200 евра месечно. Већина станова на овој локацији су пентахуси. Новаковић засигурно тај новац није зарадио од плате. Новац грађана, који је покрао и напунио своје џепове, решио је да искористи за своје башкарење у некретнини коју је пазарио за више од милион евра. Није познато да ли је ово једина некретнина у иностранству на име овог бахатог лопова, али и да јесте, превише је. Опери новац купујући некретнину у иностранству - изгледа је постао најефикаснији начин да се покрадени новац задржи, без правдања о пореклу новца, нити било каквог другог вида истраге о новцу“, пише 24седам.

Опширније о овој теми можете прочитетаи ОВДЕ.

(24седам)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести