24седам: Антируска хистерија полтрона НАТО: Бесни због Путинове похвале Србима, тајкунски медији покренули срамну кампању

Пише 24седам
а
Фото: Youtube printscreen/Tucker Carlson

Даљи текст вам преносимо у целости:

Прозападна опозиција у Србији свакодневно води антидржавну кампању. Јуче су неки од лидера листе Србија против насиља ликовали зато што је Европски парламент донео резолуцију којом напада и блати државу Србију. Све су то испратили и подржали опозиционо настројени медији, који не пропуштају прилику да се определе против српских националних интереса.

Непогрешив антисрпски инстинкт

Наставили су у истом маниру и по другим питањима, а сада им је кост у грлу феноменалан интервју Такера Карлсона са руским председником Владимиром Путином. Посебно их је заболело то што је у том интервјуу Путин изнео ставове подршке Србији. Сама чињеница да је тај интервју урађен и да је Путин, кога патолошки мрзе, пробио западну и глобалну медијску блокаду, њих јако боли. Још више их је погодило што је у том разговору са Калрсоном, који ће погледати десетине милиона људи широм планете - Путин у позитивном контексту поменуо Србе.

Чини се да Шолаковим медијима много више одговарају људи и изјаве који се вежиу за антисрпско деловање и вређање наше земље. Зато и ликују над срамним резолуцијама ЕП и дижу у небеса разне антисрпске лобисте, али чим неко нешто лепо каже о Србима и у одбрану Србије и српског народа, одмах им се пале аларми за узбуну.

Фото: Youtube printscreen/Tucker Carlson

Русофобија и антисрпство руку под руку

Није тајна да су исте политичке снаге, попут НАТО опозиције у Србији и њихових пратећих медија, истовремено и антисрпски и антируски настројене. Како је то покојни академик Милорад Екмечић својевремено формулисао - србофобија је заправо само рукавац много веће русофобије.

Русофобија, али и антисрпско деловање прозападних медија у Србији нарочито су у узлету од почетка СВО у Украјини. Страшна кампања се води против добрих српско-руских односа, напада се државно руководство, а нарочито председник Вучић због неувођења санкција Русији, лансирају се старе тезе ,,како нам Русија никад ништа није помогла'', шире се наративи о некаквом ,,малигном руском утицају'' , док нас убеђују како је осиромапшени уранијум, којим нас је њима омиљени НАТО засипао 1999. године, малтене лековит.

Чим је Владимир Путин у разговору са Карлсоном указао на лицемерје Запада и подсетио на срамну и противправну агресију на нашу земљу 1999. године, одмах су тајкунски медији скочили као опарени да ,,санирају штету'' и да поново покушају да наруше српско-руске односе са толико пута деконструисаним митовима.

Владимир Путин је у интервјуу са америчким новинаром Такером Карлсоном изјавио је да Москва није могла да не стане у одбрану Србије током ратова дведесетих.

- Русија није могла да не устане у одбрану Србије током ратова у бившој Југославији - изјавио је председник Руске Федерације Владимир Путин у интервјуу који је изазвао пажњу читавог света и још је додао:

- Чим су почела дешавања у Југославији, Борис Јељцин дигао је глас у знак подршке Србима; нисмо могли да не станемо у одбрану Срба,  јер су Срби посебан и нама близак народ, са православном културом. То је народ који је патио генерацијама - рекао је Путин коментаришући како је НАТО прекршио обећање Русији да се неће ширити на исток, а што је кључни узрокактуелног сукоба са Украјином.

Фото: Youtube printscreen/Tucker Carlson

Како је истакао, САД су се упркос томе одлучиле на кршење међународног права и бомбардовање Београда.

Одмах је реаговала на све то и тајкунска Нова С, која је објавила вест под насловом: Путин слагао да су нам Руси помогли дведесетих, истина је далеко другачија: Увели су нам санкције, наоружавали Хрватску и одликовали Туђмана.

  Као по обичају, скоро све што су ставили у наслов су слагали или тешко изспиновали. Русија није увела санкције СРЈ, већ су то учиниле УН. Чињеница је да то Русија тада није спречила, али су на Новој С заборавили да је Русија тада била далеко слабија него данас, са бројним унутрашњим проблемима, а њен министар спољних послова је тада био Андреј Козирјев, либерал и руски издајник, који сада живи у Мајамију.

Што се тиче наоружавања Хрватске, Нова С понавља хрватске пропагандне митове из 1995. године, а међу којима је онај најчувенији да је Хрватска од Русије добила С 300, иако никада није имала тај систем, већ једно време само парцијалне компоненте тог система, које су јој биле неупотребљиве, а ни то није стигло од руске државе, него другим каналима.

Да ли нас Русија помаже, или њихови западни патрони, добро се видело и синоћ у Уједињеним нацијама. Док њихове газде, које су нас 1999. године бомбардовале, а тог истог Туђмана помогле да спроведе етничко чишћење 1995. и даље комадају Србију и подржавају тзв. Косово, док Русија доследно подржава Србију и њен суверенитет и територијални интегритет, сматрајући да је Космет неотуђиви део Србије.

Антируска хистерија НАТО полтрона

Руска Федерација, као и Народна Република Кина, има право вета у СБ УН и захваљујући њој тзв. Косово нема никакве шансе да постане члан УН, док они којима се Нова С клања, узалудно покушавају да исто то тзв. Косово угурају у УН и спроводе страшне притиске према нашој земљи да признамо своју јужну покрајину.

Док се председник Србије јуче борио у УН за целовиту Србију и у томе имао подршку Руске Федерације, тајкунски медији и прозападна опозиција су ликовали због резолуције ЕП против Србије и тражили санкције за нашу земљу. У њиховом поремећеном координатном систему вредности, Русија нам ништа не помаже и она нам је непријатељ, док су Виола фон Крамон, Андреас Шидер и остали пријатељи. Ко год напада Србију, има место у њиховом медијском простору. За њих су Путин и Вучић диктатори, а Аљбин Курти демократа и модеран политичар.

Након јучерашње срамоте, када су ликовали због резолуције ЕП против Србије, не би било изненађујуће да у наредном периоду објаве наслов да нам је Русија непријатељ, а тзв. Косово пријатељ. Пошто за тајкунске медије антидржавно деловање нема алтернативу.

24седам

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести