Абазовић честитао полицији: Бранимо националне интересе Црне Горе

ПОДГОРИЦА: Потпреседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић честитао је данас припадницима Министарства унутрашњих послова те земље и менаџменту полиције на, како је навео, постигнутим резултатима у сложеним акцијама, у циљу очувања мира и уставних права грађана.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen
"Настављамо тимски. Идемо даље, чека нас још много посла. Бранимо националне интересе Црне Горе", поручио је Абазовић на Твитеру и објавио фотографију са припадницима МУП-а и менаџмента полиције.
Након сукоба на Цетињу између полиције и демонстраната који су били против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, из цетињске Хитне помоћи саопштили су да је повређено 60 особа, од којих је 20 полицајаца.
Из полиције Црне Горе навели су да је током демонстрација приведено 14 особа, а да су две ухапшене, укључујући саветника председника Црне Горе Веселина Вељовића.
Вељовић је данас пуштен да се брани са слободе, пошто судија за истрагу цетињског Основног суда није прихватио предлог тамошњег тужилаштва да му се одреди притвор до 30 дана, преносе Вијести.
Вељовића, бившег директора Управе полиције, Тужилаштво сумњичи да је током протеста поводом устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу починио кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности.
Претходно му је тужилаштво одредило задржавање до 72 сата због опасности од понављања кривичног дела и бојазни да би останком на слободи могао да утиче на сведоке.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести