Абазовић: Функционери ПЕС су политичке кукавице

ПОДГОРИЦА:  Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је данас да мандатар и председник Покрета Европа сад Милојко Спајић пласира народу у Црној Гори банкроте и "црни сценарио" у економији, наводећи да је то обична пропаганда.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Истиче да међународни партнери траже да Грађански покрет УРА буде део нове власти.

"Код нас је све транспарентно. Ја стварно не разумем те људе. Не могу на неистинама градити политичке каријере", казао је Абазовић новинарима.

Премијер тврди да функционери ПЕС-а измишљају неистине, а једна од њих је да запослени у Тужилаштву неће примати плате.

"То је обична пропаганда. Људи нам долазе и кажу да су чули из ПЕС-а да је систем колабирао. Ја бих први волео да имамо милијарду евра у трезору. Немамо толико, али имамо 109 милиона евра. По ПЕС-у, треба да се задужимо милијарду евра, и шта смо онда урадили", упитао је Абазовић.

Према његовим речима, за функционере ПЕС-а је "схватио да су политичке кукавице".

"Кад год хоће да се састанемо, ту сам. Спајић и Крвавац као економисти, ја као политиколог.  Ово више није ни прича за малу децу", закључио је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.

Супротно тврдњи једног од функционера ПЕС Андреја Миловића, Абазовић је новинарима рекао да их међународни партнери моле да буду део нове власти, како би, како је казао, контролисали неодговорне поједнице.

"Нас партнери моле да будемо део власти да бисмо контролисали такве поједнице. Нисам сигуран да ће такви уопште бити део извршне власти. Мислим да су једну перцепцију имали  11. јуна, другу ће имати 11. септембра, а трећу 11. новембра", додао је премијер.

Миловић је раније изјавио да ГП УРА није партнер и да није прихватљив ни иностраним партнерима, истичући да је та партија обесмислила цели систем и институције у Црној Гори.

Коментаришући изјаву Миловића, Абазовић каже да  се функционери ПЕС-а сваким даном демаскирају све више.

"Кренули су од подршке 54 посланика, сад јуре 41. Сретно било, торта чека, мораћемо је пребацити из обичног фрижидера у замрзивач. Не одговарам на његове оптужбе, чекам да га видим у некој ТВ емисији и онда ће се чути праве ствари", закључио је Абазовић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести