Абазовић: Овај скуп је дефинитивно ново лице Западног Балкана

ОХРИД: Црногорски премијер Дритан Абазовић, који је данашњем Самиту Отворени Балкан у Охриду присуствовао као посматрач, поручио је да је до сада учествовао на разним скуповима, али да је овај "дефинитивно ново лице" Западног Балкана и апеловао да на следећем овакво окупљању буде шест, а не пет лидера.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

"Све теме које су третиране искључиво се односе на животни стандард грађана, било да се ради оо слободном промету, пољопривреди, енергетици, туризму, активној кризи или великим инфраструктурним пројектима... Ово је дефинитивно један нови приступ и представља заокрет у односу на оно што су до сада биле теме", рекао је Абазовић на завршној конференцији за новинаре после Самита.

Он је апеловао да на наредном скупу Отвореног Балкана буде пристуно шест, а не пет лидера, јер, истиче, циљ јесте да ова иницијатива има више и више учесника и лидера из различитих области који раде оно што грађани од нас очекују.

"А грађани од нас очејује да будемо сви заједно, ова слика шаље посебну поруку да дискутујемо на демократски и пристојан начин и волео бих да овај исти састав појачан са шестом државом видимо и у Црној Гори", рекао је Абазовић.

Црна Гора је, истиче, заинтересована за сарадњу, наша рука је пружана и надам се да ћемо се у оваквим прилимам и оваквим темама увек обраћати грађанима.

Абазовић је позвао све да овог лета дођу у Црну Гору и поручио да је Северна Македонија у потпуности оправдала своју улогу државе која је увек отворена за све људе добре воље и лидере који желе да сарађују

"Позивам вас да током лета посетите Црну Гору, а ми ћемо да наставимо да баштинимо ову идеју у интересу наших грађана", поручио је Абазовић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести