Абазовић: Темељни уговор са СПЦ обавеза државе Црне Горе

ОСТРОГ: Црногорски премијер Дритан Абазовић, изјавио је данас после разговора са патријархом српским Порфиријем на Острогу, да је његова жеља да ова влада стави тачку на питање Темељног уговора са Српском православном црквом.
dritan abazovic yt
Фото: Youtube Printscreen

Абазовић је рекао да не постоји никаква драматизација по питању Темељног уговора и да је то обавеза државе која треба да се заврши.

Изразио је наду да ће се ово питање завршити на леп начин како је то, како је казао, учињено са осталим верским заједницама.

"Моја жеља је да ова влада стави тачку на питање Темељног уговора", рекао је Абазовић новинарима.

Истакао је да му је била велика част и задовољство да се сретне са патријархом Порфиријем и митрополитом црногорско-приморским Јоаникијем.

"Радујем се да Црна Гора иде путем помирења и правде, и желим да сви грађани промовишу мир и универзалне вредности. Сви добронамерни људи су добродошли у Црну Гору, а политика владе ће бити таква према свим добронамернима и у наредном периоду", казао је премијер, пренео је портал РТЦГ.

Поручио је да народ треба да се радује, да, како је казао, буде увек што више задовољства, среће, радости.

Са Абазовићем су на Острог дошли министри правде Марко Ковач и министар људских и мањинских права Фатмир Ђека.

Патријарх је Абазовића примио на Острогу на његов захтев, јер, како је раније саопштено, његова посета Подгорици није планирана.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести