Ахмети: Отворени Балкан важан, приближава земље ЕУ

ТИРАНА: Лидер албанске странке ДУИ у Северној Македонији, Али Ахмети, изјавио је да је иницијатива "Отворени Балкан" веома важан моменат који земље приближава Европској унији.
али
Фото: Youtube Printscreen

Он је у интервјуу за АБЦ њуз Албанија рекао, поводом тога што Приштина одбија да буде део тог процеса, да је потребан споразум између албанског и српског народа.

"Не кажем да је лако јер Косово и даље броји нестале. Не кажем да Албанија не сматра да Косово има озбиљне ране. Потребан нам је споразум између албанског и српског народа. Или се одлучите за одмазду. Имамо два пута, трећег нема", рекао је Ахмети.

Говорећи о иницијативи "Отворени Балкан" Ахмети је рекао да је она наставак Берлинског процеса и да је подржавају и ЕУ и САД и да је битна јер приближава земље европским вредностима.

"Поједини из дијаспоре су ми рекли да желимо да поново створимо Југославију. Ја сам их питао колико чекају на граници када долазе, они су рекли пет сати. Онда сам им рекао да ова иницијатива не може да чека ни минут. Ако овај споразум штети Албанцима, можете да изађете из њега", рекао је Ахмети.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести