Александар Jовановић Ћута: Због Рио Тинта биће протеста на Газели

Народни посланик у Скупштини Србије Александар Јовановић изјавио је данас агенцији ФоНет да је београдски мост Газела једина институција која функционише и додао да ће они отићи тамо.
aleksandar jovanovic cuta jutjub
Фото: Youtube/ NovaS

"Пошто Скупштина Србије не дозвољава да се у тој институцији чује глас народа и његово мишљење у вези с пројектом Јадар, који је осмислила компанија Рио Тинто, онда смо принуђени да заједно са грађанима одемо на Газелу", рекао је Јовановић.

Он је оценио да је нова министарка енергетике Дубравка Ђедовић као "паук".

"Мислили смо да на место министра енергетике не може да дође неко ко ће бити гори од Зоране Михајловић, али смо се преварили, дошла је Дубравка Ђедовић.

Ђедовић је као паук који плете мрежу у коју ће компанија Рио Тинто за своје ортаке на власти оставити део плена", рекао је Јовановић.

Он је закључио да ће та компанија разорити Србију.

"Рио Тинто ће уништити сво плодно земљиште које припада свима нама и захваљујући коме се хранимо. Упозоравам да је та компанија зарад свог профита спремна да уништи наше животе, они ће сасути тоне сумпорне киселине и ми ћемо нестати" , стакао је Јовановић.

Организација СЕОС најавила је јуче да ће до краја новембра поново блокирати путеве и евенетуално предузети радикалније мере, због обављања активности рударске компаније Рио Тинто у Србији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести