Алексић: За укидање ванредног стања, осуда Обрадовићевог инцидента

Народни посланик Мирослав Алексић осудио је инцидент који је направио Бошко Обрадовић на заседању парламента и истакао да Народна странка подржава укидање ванредног стања, али не подржава да се одмах крене са предизборним радњама.
Miroslav Aleksić, Narodna stranka  Foto: Tanjug/video
Фото: Мирослав Алексић, Народна странка Фото: Тањуг/видео

БЕОГРАД: Народни посланик Мирослав Алексић осудио је инцидент који је направио Бошко Обрадовић на заседању парламента и истакао да је Народна странка апсолутно против сваке врсте екстремизма и нецивилизованог понашања, било да долази од власти или опозииције.

Према његовим речима, Народна странка подржава укидање ванредног стања, али не подржава да се одмах крене са предизборним радњама.

Оценио је да заказивањем избора за 21. јун власт показује да су им избори важнији од живота грађана.

Како каже, за време ванредног стања, грађани Србије су били одговорни, највећи број се придржзавао свих мера, поштовао реч струке, нису се излагали опасности.

„Све проблеме које смо имали током ванредног стања нису изазвали грађани, као ни лекари и сво медицинско особље, који су истински хероји и дугујемо им највећу захвалност“, казао је Алексић.

Истакао је да је Народна странка донела одлуку о бојкоту 20. августа прошле године и да се та одлука није променила, нити ће се променити.

Позвао је грађане да не излазе на изборе и због безбедности, али и због начина на који је власт заказала изборе и зато што су данас услови за фер и демократске изборе лошији него пре.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести