Амбасада САД: Дачић би требало да размисли о својим поступцима

ПРАГ: Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду реаговала је данас на поступак министра спољних послова Ивице Дачића, који се прикључио интернет изазову и на новчаници од 100 америчких долара ћирилицом исписао "Косово је Србија" и потписао се.
ivica dacic, Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/видео

"Уместо што уништава новчаницу са ликом великог америчког научника и државника Бенџамина Френклина, министар Дачић би можда могао да размисли о његовој изјави: ''Буди у рату са својим пороцима, у миру са својим суседима''", наводи се тим поводом у одговору Амбасаде САД у Београду за Радио Слободна Европа (РСЕ).

Дачић је раније за Блиц објаснио да су га организатори позвали да се прикључи.

"Позвали су ме да се прикључим акцији која се води на друштвеним мрежама. Нисам имао страни новац, а ти који су ме замолили дали су ми 100 долара да на њима напишем, што сам и урадио - на ћирилици и потписао сам се", рекао је Дачић и додао да то, иначе, увек и ради на ћирилици.

Он је напоменуо и да иако је за писање користио доларе, ова акција нема везе са САД, и да би речи "Косово је Србија" написао на новчаници сваке земље која тврди супротно.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести