Амбасада Србије у Црној Гори: Нетачно да је адвокат избачен

ПОДГОРИЦА: Амбасада Србије у Подгорици демантовала је данас наводе подгоричког адвоката Мироја Јовановића да је избачен из те Амбасаде, где је требало да се одржи саслушање Бранке Милић.
podgorica, tanjug
Фото: Tanjug/Video, arhiva

"У потпуности су нетачни наводи адвоката Мироја Јовановића да је „избачен" из просторија Амбасаде Републике Србије у Подгорици", саопштила је Амбасада поводом медијских написа у вези са парничним поступком који се, ради накнаде штете, води по тужби Бранке Милић против Републике Србије.

"Адвокату Јовановићу је омогућен контакт са клијентом Бранком Милић, али му није дозвољено уношење опреме за снимање звука и слике у просторије дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије у Црној Гори - имајући у виду да коришћење истих од стране трећих лица није дозвољено", наводи се у саопштењу Амбасаде достављеном Тањугу.

Такође, Државно правобранилаштво, као законски заступник Републике Србије, затражило је додатно време за припрему поменутог случаја, односно одлагање рочишта пред Основним судом у Новом Саду, што је, према информацијама којима располаже Амбасада РС у Подгорици, прихваћено, наводи се у саопштењу.

Амбасада Србије у Подгорици, додаје се, у складу са Уставом РС и законским прописима, увек ће поступати по одлукама судова у Републици Србији.

"Међутим, имајући у виду да је захтев добијен 19. новембра 2019. године, време за обезбеђивање техничких услова за давање исказа путем видео линка у просторијама дипломатско-конзуларног представништва објективно је било прекратко и недовољно", саопштила је Амбасада Србије.

Адвокат Јовановић раније данас је казао саслушање било заказано у 10 сати путем видео линка из Амбасаде Србије у Подгорици и да су о свему обавештени и Влада РС и Министарство иностраних послова и Амбасада Србије, пренеле су Вијести.

"Упркос судском решењу тачно у 9.25 ми је наложено да напустим просторије амбасаде, јер је амбасадор Бингулац забранио саслушање", написао је Јовановић на свом фејсбук налогу и додао да је о томе обавештен Основни суд у Новом Саду.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести