Амбасадор Украјине осудио посету Поклонскаје и Мурадова Београду

БЕОГРАД: Амбасадор Украјине у Србији, Олександр Олександрович, осудио је посету Наталије Владимировне Поклонскаје, заменице председника Одбора за спољне послове Државне Думе РФ и званичника Крима Георгија Мурадова Београду, пре свега, како је рекао, због њихових активности у вези са анексијом Крима.
krim dveri
Фото: Printscreen/dveri.rs

Поклонскаја је јуче боравила у Београду у пратњи Мурадова на позив лидера Двери Бошка Обрадовића, коме је на поклон донела заставу Крима.

Обрадовић и Поклонскаја су потом заједно позирали новинарима, а током обраћања су рекли да је „Крим - Русија".

У изјави за Радио Слободна Европа, Олександрович је рекао да се нада да се нико од представника власти неће састати са представницима са Крима.

"Са једне стране, драго нам је што се нико од званичника Србије није састао са представницима такозване ''Републике Крим''. Са друге стране, не разумемо што су те посете уопште дозвољене у Србији која подржава територијални интегритет Украјине", навео је јуче Олександрович и истакао да су Србија и Украјина пријатељске земље.

"Србија не признаје Крим, као што Украјина не признаје Косово. Наше две земље су пријатељске и надам се да у будућности неће бити таквих провокација на рачун Србије и Украјине", рекао је Олександрович.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести