Амфилохије: Без полемике до избора

ЦЕТИЊЕ: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије објавио је да ће Митрополија настојати да до 30. августа, када се одржавају избори, не учествује у полемикама и да не одговара на  беспризорне нападе и коментаре који имају за циљ да укључе Цркву у политичку кампању ради злоупотребе њене мисије за добро свих људи и свих народа.
amfilohije medija centar
Фото: mc.rs

Нашу борбу за измене неприхватљивих одредби Закона о слободи вероисповести наставићемо, као и до сада, да водимо свим дозвољеним и цивилизованим средствима до коначне Христове победе, поручио је митрополит у Петровданској поруци.

Митрополит је истакао и да до 12. јула није добијен одговор Владе Црне Горе, нити званично упућена "понуда о одлагању примене Закона", због чега је она, уз све до сада изречене правничке оцене о неуставности Закона, непостојећа.

Није на нама да објашњавамо разлоге и узроке владиног, ничим изазваног, прекида дијалога као јединог пута за решавање отворених и сложених питања између Цркве и државе, као питања свеукупног црногорског друштва, истакао је Амфилохије, преноси Светигора прес.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести