Амфилохије позвао коалиције да се не свађају око моћи

ЦЕТИЊЕ: Митрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је три победничке коалиције да се не свађају око, како је навео, моћи и поручио да "ако нема наде у Бога, нема ни напретка".
amfilohije, tanjug
Фото: Tanjug

Како је саопштила Митрополија црногорско-приморска, митрополит је у Перасту изразио наду да ће новоизарана већина "водити народ у љубави" након 75-годишње , како наводи, "безбожне власти утемељене на братомржњи и богомржњи".

Указао је да постоје две врсте људи: Они који верују у Бога као љубав, а онда верују и у вечно људско достојанство и они који се "клањају људском ништавилу и парама и мисле да је у томе срећа”.

Састали се Амфилохије, носиоци листа и лидери странака

Дан уочи конституисања црногорског парламента у Подгорици су се поподне састали митрополит црногорско-приморски Амфилохије, носиоци изборних листа и лидери досадашњих опозиционих партија, јавила је Телевизија Вијести.

На састанку су, наводи се, носилац изборне листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић, лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић, лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и представници Демократске Црне Горе.

Позивајући се на своја сазнања, подгорички портал Вијести пише да састанку присуствује и председник СНП-а Владимир Јоковић.

Амфилохије је раније позвао представнике три победничке коалиционне листе да се не свађају око моћи.

Део црногорских медија пише да је запело у преговорима представника три победничке коалиције око формирања нове владе и расподеле функција.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести